Polityka prywatności

Home Polityka prywatności

Ogólne informacje o Polityce Prywatności stosowanej w serwisie www.jogazycia.pl

  1. Dokument, który czytasz, określa zasady przetwarzania i ochrony danych, które przekazują osoby korzystające ze strony www.jogazycia.pl
  2. Zgodnie z art. 13 ust. 1 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (tzw. RODO) informujemy, że administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest Małgorzata Kłaniecka, 40-015 Katowice, ul. Francuska 12/114, 7952300262.
  3. Strona www.jogazycia.pl pozyskuje informacje o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
    a) poprzez gromadzenie tzw. plików cookies, które są zapisywane w przeglądarce internetowej na komputerze, telefonie, czy innym urządzeniu, na którym użytkownik wyświetla stronę www.jogazycia.pl.
    b) poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    a) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze strony www.jogazycia.pl(m.in. które podstrony są najczęściej odwiedzane oraz w jaki sposób użytkownik trafił na konkretną podstronę) – tworzenie tych statystyk możliwe jest dzięki narzędziu Google Analitycs.
    b) w celu lepszego dopasowania reklam i prowadzenia kampanii remarketingowych na Facebooku – dzięki temu reklamy powiązane z serwisem www.jogazycia.pl wyświetlają się tym osobom, których zainteresowania pokrywają się z treścią serwisu www.jogazycia.pl – takie zarządzanie reklamami możliwe jest dzięki zastosowaniu Piksela Facebooka
  5. Zapisywanie plików cookies można w każdej chwili wyłączyć, zarówno dla konkretnej witryny, jak i dla wszystkich połączeń z przeglądarki, chociaż może to skutkować uniemożliwieniem działania niektórych funkcji na stronach internetowych.
  6. Dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje wykorzystywane są w celu:
    a) zbierania danych kontaktowych (imię i adres e-mail) od osób zainteresowanych otrzymywaniem newslettera, czyli wiadomości e-mail z informacjami o bieżącej działalności Jogi Życia, nowych usługach i ofertach. Zapisanie się na newsletter jest procedurą „double opt-in”, to znaczy, że po podaniu swoich danych w formularzu zapisu, użytkownik otrzymuje wiadomość email z prośbą o potwierdzenie zapisu. Mechanizm ten zapobiega podawaniu cudzych danych w momencie zapisu na newsletter. Jeśli użytkownik nie potwierdzi zapisu na newsletter, na podany adres nie trafią żadne wiadomości e-mail. Zostaną jednak zapisane w programie służącym do tworzenia i wysyłania newsletterów. Użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych, ich sprostowania lub usunięcia w każdej chwili. Z newslettera można wypisać się w każdej chwili klikając w link „Wypisuję się z newslettera”, który znajduje się na dole, w każdym newsletterze.
  7. Poza opisanymi wyżej przypadkami koniecznymi do funkcjonowania i rozwijania serwisu www.jogazycia.pl, dane pozostawione w serwisie nie zostaną udostępnione osobom trzecim.
  8. W serwisie www.jogazycia.pl mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis www.jogazycia.pl . Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.
  9. Zastrzegam sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będę informować w sposób widoczny i zrozumiały.
  10. Osobom korzystającym z serwisu www.jogazycia.pl przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych) co do przetwarzania danych osobowych.
  11. W razie wątpliwości co do któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności, można kontaktować się mailowo pod adresem kontakt@jogazycia.pl.